da
Books
Frederik Alkier Gildberg,Lise Hounsgaard

Kvalitative analysemetoder i sundhedsforskning

Hvad er kvalitativ analyse, og hvordan og hvorfor gør vi, som vi gør, når vi analyserer inden for de sundhedsvidenskabelige traditioner? Denne antologi har til formål både teoretisk og mere konkret og praksisnært at præsentere forskellige kvalitative analysemetoder inden for den humanistiske sundhedsforskning. Antologien tydeliggør de bagvedliggende traditioner og metodologier og demonstrerer, hvordan tradition, metodologi og den konkrete fremgangsmåde hænger sammen.

Antologiens 16 kapitler er skrevet og fagfællebedømt af førende forskere i Danmark og udlandet. Kapitlerne sætter fokus på kvalitative analysemetoder inden for traditioner som pragmatik, hermeneutik, fænomenologi og kritisk teori.
478 бумажных страниц
Правообладатель
Forlaget Klim
Дата публикации оригинала
2018
Год выхода издания
2018
Издательство
forlaget Klim
Уже прочитали? Что скажете?
👍👎

Цитаты

  • Carsten Herfeltцитирует3 года назад
    Det afgørende punkt: spørgsmålet
  • Carsten Herfeltцитирует3 года назад
    onklusionen er derfor, at forskellige tekster har forskellige troværdighedsproblemer, som man må identificere og tage højde for, så godt man kan. Det er altid et spørgsmål om på den ene og den anden side, om styrker og svagheder på forskellige punkter. Der er dog to tommelfingerregler, som normalt udpeger oplysninger med høj troværdighed. Den første er, at oplysninger, der strider mod tekstens øvrige tendens, normalt står til troende. Når en kildes forfatter for eksempel roser sine fjender eller siger noget ufordelagtigt om sine venner og politiske meningsfæller eller på anden måde oplyser noget, der taler imod hans eller hendes overbevisning eller hensigt, så er det som regel mere pålideligt, simpelthen fordi forfatteren har modstået fristelsen til at fortie eller fordreje det. Den anden er, at oplysninger, der falder en passant eller uden relation til tekstens formål og tendens, også er meget pålidelige. I disse tilfælde har forfatteren nemlig ikke noget motiv til at ændre på oplysningerne, men kan lige så godt meddele det, som det er. Det udelukker selvfølgelig ikke de fejl, der opstår af rent og skært sjusk.
  • Carsten Herfeltцитирует3 года назад
    undgå mange fejltagelser. De sammenfatter det, man kunne kalde 'klassisk kildekritik', og de svarer til kernen i alt godt politiarbejde og al god journalistik. – og megen god forskning. Som så mange andre tommelfingerregler er de to gange seks ord for så vidt lette nok at forstå, men kræver alligevel forklaring, før man kan anvende dem

На полках

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз