Nogle af de mest overdådige oldtidsfund i Danmark stammer fra bronzealderen, hvor de døde blev begravet med fine smykker i vældige gravhøje, som endnu den dag i dag kan ses over hele landet. Arkæolog P.V. Glob beretter i bogen her fra 1970 om nogle af de mest imponerende fund af bronzealderens højfolk. Bogen omhandler blandt andet Egtvedpigen, den gamle mand fra Borum Eshøj og slangegudinden fra Fårdal.
Peter Vilhelm Glob (1911–1985) var dansk arkæolog og professor samt direktør for Nationalmuseet og rigsantikvar i perioden 1960–1981.
I sine tidlige år som ansat i Nationalmuseets afdeling for forhistorisk arkæologi stod Glob blandt andet for udgravningen af en af Danmarks ældste bopladser fra bondestenalderen på Djursland. I 1949 blev han ansat som professor ved Aarhus Universitet og som leder af Aarhus Museum — i dag kendt som Moesgaard. Foruden sit arbejde med oldtidens Danmark har Glob også stået i spidsen for udgravninger i Grønland og langs Den Persiske Golf.
Af berømte fund og undersøgelser kan nævnes fundet af Grauballemanden i 1952 og flere af udgravningerne omkring guldhornenes fundsteder i Gallehus ved Møgeltønder.
Glob var en dygtig formidler og kunne både i skrift og tale tryllebinde sit publikum. Derfor blev mange af hans skrifter oversat til flere sprog, og budskabet om hans død i 1985 nåede adskillige udenlandske aviser.