Der er en række bøger jeg altid anbefaler, når nogen spørger mig efter en god bog. The usual suspects. Safe bets. Kald dem hvad du vil. Nu ligger de her. Samlet.
Wohohow. Sikke da en vild og stadig afdæmpet forunderlig oplevelse. Den ligget egentlig meget godt i tråd med den foregående bog på hylden her. Den er bare – ikke dansk og vildere. Den her kan du roligt læse.
Theis Ørntoft har altid været skarpt skrivende. Denne gang udfolder han med sikker hånd sin skarpe prosa over 600 sider i en stærk, vidt forgrenet og forunderlig familiekrønike af en art. Det er fabelagtigt.
Den her kom bag på mig. Jeg troede ikke umiddelbart at jeg var i målgruppen for den her roman. Men den tog altså fusen på mig. Den besidder en vildskab, der kom helt bag på mig, og gjorde den til en læseoplevelse ud over det sædvanlige.
Den her er...vild. Det er svært at finde en passende beskrivelse. Jeg troede, jeg vidste, hvad jeg gik ind til. Det gjorde jeg ikke. Den er helt vildt syret og ganske nøgtern på én gang. En af de vildeste læseoplever længe.
En fremragende, fascinerende og dramatisk rejseberetning fra en anden tid. Om mod, forfængelighed, intriger og videbegær. Og om at ofre det meste i videnskabens tjeneste.
God og gedigen fortælling. Simpelthen. En række forskellige skæbnefortællinger, der er er filtret sammen til en stor fortælling. Det meste går skævt selvom intet tilsyneladende kunne være gjort anderledes.
En mangeårig favorit, der kan læses igen og igen – og ganske sporadisk. Slå op hvor som helst og dyk ned. Læses bedst på en bænk på et torv eller en fortovscafé i forfatterens hjemby, Lissabon.
Den her ryger på listen før den er læst til ende! Den er vild. Det er en utrolig barsk blanding af Melville, Conrad, Poe og Williams samtidig med at det er en helt ny bog – udgivet på engelsk i '16. Vild vild bog.
Virkelig interessant og anderledes Auster-roman. Om drengen Walt, der flytter ind hos Mester Yehudi og lærer at ophæve tyngdekraften ved tankens kraft.