Kød er ikke længere en selvfølgelig del af maden men et debatemne. Dyrevelfærd klima økonomi miljø og sundhed er blot nogle af de områder hvor kødet dukker op i disse år. Fra at være et eftertragtet og i sig selv uproblematisk element i den daglige kost er kødspisning både i Danmark og mange andre lande i de seneste årtier gradvist blevet et spørgsmål der skal tages bevidst stilling til. Tendensen synes i hvert fald i nogle samfundsgrupper at være at man ikke længere blot naturligvis spiser kød men beslutter sig for at være eller ikke at være kødspiser eller for kun at være kødspiser på visse betingelser.
Ofte er kødgryden nok fortsat et samlingspunkt men den er også udgangspunkt for konflikter som ikke blot handler om at den ene foretrækker svin og den anden okse men for eksempel om hvordan kødet er blevet produceret. Eller om hvorvidt der overhovedet bør være kød i gryden.
Hensigten med denne antologi er ikke at promovere hverken det ene eller det andet synspunkt men at give stof til eftertanke. En lang række anerkendte fagfolk præsenterer her deres syn på kød. Bogen inddrager således biologiske historiske kulturelle filosofiske etiske og økonomiske aspekter af kødproduktionen for at belyse forskellige spisevaner og spisevalg og for at beskrive kødets betydning i samfundsdebatten.
KØD giver en kalejdoskopisk præsentation af kødets og kødproduktionens rolle i dagligdag og samfundsliv med fokus på danske forhold men uden at glemme at verden er stor og Danmark et ganske lille land.