da
Books
Ali Aminali

Alis Danmarkshistorie

En skæbnefortælling og debatbog om vellykket integration.

Ali Aminali var 5 år, da han måtte flygte til Danmark med sine forældre fra det islamistiske præstestyre i Iran. Efter en tryg opvækst i Ålsgårde uddannede han sig til socialrådgiver og har siden 2014 arbejdet med integration og beskæftigelse i Aarhus og Silkeborg. Han har med egne øjne set, hvordan kvinder med anden etnisk baggrund på kontanthjælp bliver behandlet anderledes end danske kvinder i samme situation. Der er en grundlæggende holdning i systemet om, at det er synd for flygtninge og indvandrere, og der bliver taget så meget hensyn, at det spænder ben for den vigtige integration.

Bogen udfolder først Alis egen historie: barndomsårene i Iran, senere skolestarten i Danmark, hvor de første tegn på en overbeskyttende integration viser sit ansigt. Bl.a. mente man, at Ali kunne have krigstraumer, på trods af at han aldrig havde oplevet decideret krig, og han blev derfor sendt til psykolog, som hurtigt kunne berolige myndighederne med, at han var sund og rask. I gymnasiet støder Ali for alvor på udfordringer, da han fra både venstreorienterede elever og fra andre indvandrere konfronteres med, at han har forrådt sine iranske rødder.

I bogens anden del fortæller Ali Aminali om sine erfaringer som socialrådgiver i integrationssystemet. Gennem en række cases udfolder han de problematikker, han mener, at både indvandrere og det offentlige er lige gode om. Sidst i bogen kommer han med bud på, hvordan Danmark lykkes med at integrere det, han kalder potentielt ressourcestærke individer.
226 бумажных страниц
Дата публикации оригинала
2019
Год выхода издания
2019
Издательство
Gads Forlag

Другие версии книги

Уже прочитали? Что скажете?
👍👎

Впечатления

  • Jon Friboделится впечатлением4 года назад

    Meget interessant

  • Thomas Mailundделится впечатлением4 года назад
    👍Worth reading

Цитаты

  • Thomas Mailundцитирует4 года назад
    Dem skal vi hjælpe godt videre, og det kan kun gå for langsomt. Og vil man ikke som nydansker gå aktivt ind i den proces, må kufferten pakkes. Jeg mindes en kollega, der stemte langt til venstre, som engang sagde til mig: ”Ali, vi kan jo ikke forvente og kræve så meget af somalierne. De kommer fra et beduin-samfund. De kan ikke gøre for det.” Det er jeg så langtfra enig i. Danmark er frisindets og fællesskabets land. Vi er ikke et beduin-samfund, vi er ikke et totalitært sharia-land eller et skin-demokrati med et formørket præstestyre som øverste organ, og vi må aldrig blive det – heller ikke i små lommer her og der. Danmark skal forblive dejlige Danmark.
  • Thomas Mailundцитирует4 года назад
    Jeg vil derfor ikke være med i det kor, der besynger et multikulturelt skønmaleri. Vi er nødt til at se alvoren i øjnene, og alvoren består i, at en gruppe ikke-vestlige borgere har lukreret på dansk gæstfrihed uden at give ret meget igen og uden at ville det danske kulturfællesskab. Og alvoren består i, at det socialfaglige system i alt for høj grad har givet dem plads til, at det kan være sådan
  • Thomas Mailundцитирует4 года назад
    De, der ikke vil fællesskabet, og de, der holder fast i deres middelalderlige mentalitet og stadig kræver særhensyn – ja, de må hjertens gerne pakke deres ting og rejse til lande, hvor man priser dette livssyn

На полках

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз