Året er 1936. Komponisten Dmitrij Sjostakovitj er 30 år. Han har valgt at blive i Sovjetunionen, men frygter i stigende grad for sit liv. Stalin er nemlig begyndt at interessere sig for den unge komponists værker og har udtalt sig kritisk om hans seneste opera. Sjostakovitj er overbevist om, at han vil blive sendt til Sibirien eller simpelthen skudt på stedet.
Han må overveje, hvad hans muligheder er, men i stedet begynder hans egen historie at melde sig i tankerne: Hans forældre, forskellige kvinder, hans hustru, hans datter — de er nu alle i fare sammen med ham.
Men skæbnen er ham nådig — eller han er heldig og undgår repressalier. Men i årevis kommer han til at ligge under for det despotiske regimes vilje: Han bliver tvunget til at repræsentere Sovjet ved en kulturkonference i New York, han må melde sig ind i partiet osv. — og hele tiden må han afveje forholdet mellem hensyn til magthaverne og sin egen kunstneriske integritet.
Tidens støj er en fascinerende roman fortalt af en mesterlig forfatter — både et indfølt portræt og en tankevækkende refleksion over kunstens funktion og dens plads i samfundet.
Julian Barnes (f. 1946) er en af Englands mest anerkendte og respekterede forfattere i dag. Tidens støj er hans tolvte roman på dansk. Han er desuden forfatter til flere novelle— og essaysamlinger, som alle er udgivet i dansk oversættelse — senest Puls (2014). I 2015 udkom essaysamlingen Vejen op, vejen ned. Julian Barnes modtog i 2012 Booker-prisen for romanen Når noget slutter og i 2015 den store danske novellepris for Puls.