Hans Hertel tager den moderne litteratur – og især de moderne litteraturmennesker – under kærlig behandling, når han i denne bog ser nærmere på den danske litteraturs fornyere og vaneforbrydere gennem 200 år. Fra forskere og forlæggere til kritikere og lystlæsere.
«En lærd og underholdende fremstilling af bogkulturen i Danmark.» – Ole Wivel, Information
«Hans Hertel ved mere om det litterære system end nogen anden.» – Per Dahl, Standart
«Som forsker er han nærmest litteratursociolog. Desuden er han en lysende journalist og samtidskritiker, som viderefører den kulturradikale tradition fra Georg Brandes, Poul Henningsen og Sven Møller Kristensen på en måde der både ægger og fryder.» – Lars Lönnroth, Göteborgs-Posten
«Han smitter med læselyst som ingen anden nulevende kritiker.» – Per Birkebæk, Folkeskolen
Hans Hertel (f. 1939) er en dansk forsker, forfatter og kritiker. Han var professor i nordisk litteratur 1980–2009, og sideløbende har han været litteraturanmelder – først ved Information og siden ved Politiken. Hertel er forfatter til flere bøger og var desuden redaktør på “Verdens litteraturhistorie”, der udkom i syv bind fra 1985–95. Han har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen (1985), Søren Gyldendal-prisen (1996) og Publicistprisen (2005).