Six Sigma-metoden forbedrer virksomhedens præstation og de eksisterende systemer og arbejdsgange.
Ideelt set er målet for en virksomhed, som bruger Six Sigma, at have en fejlrate, der højst er på 3,4 fejl pr. en million muligheder, hvilket svarer til en standardafvigelse på 6 Sigma. Six Sigma-metoden er således en forbedringsmetode, der mindsker variation, men er samtidig en ledelsesfilosofi, der hjælper virksomheden med at skabe vedvarende forandringer og et øget kundefokus. Metoden sikrer, at det daglige arbejde er tilpasset virksomhedens strategi og efterspørgslen på markedet, og den giver et solidt fundament for at drive virksomheden ansvarligt. Six Sigma er således en metode, som er forankret i topledelsen og ikke i kvalitetsafdelingen.
Six Sigma kædes ofte sammen med Lean, og metoderne komplementerer hinanden fortrinligt. Hvor Lean arbejder med forholdsvis let tilgængelige værktøjer i en større proces, er Six Sigma med til at forfine en ganske specifik del af processen. Typisk, hvor der er problemer, som ikke har en umiddelbar løsning.
Traditionelt set er Six Sigma blevet opfattet som en metode, der især rettede sig mod produktionsvirksomheder. Det var også her, metoden oprindeligt blev udviklet, men der er sket meget siden, og særligt har amerikanske organisationer taget metoden til sig. Alle virksomheder og organisationer kan have stor gavn og glæde af Six Sigma — uanset om det er gennem brug af den værktøjskasse, der beskrives i bogen, eller om læsningen er til inspiration.