Borderline er en af de psykiatriske sygdomme, der er flest negative fordomme omkring.
Denne bog afliver mange af disse myter og giver en nuanceret beskrivelse af hverdagen for og med en person med borderline. Modsat hvad de fleste tror, er det i dag muligt for at slippe fri af diagnosen.
Ærlige fortællinger
I bogen fortæller 16 borderline-ramte af begge køn og i alle aldre nuanceret og hudløst ærligt om, hvordan det er at have borderline. Fem pårørende fortæller om hverdagen med en, der har diagnosen. Samtidigt gennemgås diagnosen grundigt, og bogen beskriver de nyeste behandlingsmetoder på området. Der er sket meget store fremskridt de seneste år.
Se og forstå borderline indefra
«Jeg har læst bogen med stor interesse. Jeg må indrømme, at det er første gang, jeg fornemmer, at jeg forstår, hvad borderline er og medfører. Når man læser bogen, får man nærmest lov til at se og forstå borderline indefra. En meget vedkommende og vigtig bog.»
Kai Pedersen, redaktør af AKTbladet
Første bog i flere år
Bogen er skrevet af journalist Simon Kratholm Ankjærgaard, hvis kone som voksen fik diagnosen borderline.
Det er den første bog om emnet i flere år. Den er skrevet til alle med borderline, alle de pårørende og alle de, der på en eller anden måde har kontakt til borderliner-ramte: Læger, sagsbehandlere, lærere, pædagoger, kolleger, naboer med flere.