da
Books
Ulla Dyrløv

Det professionelle kram – En guide til fagfolk, som arbejder med børn og unge

‘Det professionelle kram — En guide til fagfolk som arbejder med børn og unge’ handler om, hvordan man kan se, lytte til og tale med børn og unge i krise.
I bogen beskriver psykolog Ulla Dyrløv enkelt og ligefremt, hvordan en fagperson kan tage hånd om et barn eller en ung, som er ulykkelig, bange, angst eller ensom. Hvordan kan du kontakte barnet? Hvad gør du (og hvad gør du ikke), hvis et barn kontakter dig for at få en snak? Hvordan kan du gribe samtalen an? Hvem har ansvaret for hvad?
161 бумажная страница
Правообладатель
Lindhardt og Ringhof
Дата публикации оригинала
2015
Год выхода издания
2015
Издательства
Lindhardt og Ringhof, L&R Business
Уже прочитали? Что скажете?
👍👎

Впечатления

  • Lilian Gertrud Rudделится впечатлением6 лет назад
    👍Worth reading

    En dejlig let læstbog, med gode tydelige brugbare redskaber,.

  • Randi Frandsenделится впечатлением2 года назад
    👎Give This a Miss

  • Ditte Midtgård Grauделится впечатлением6 лет назад
    👍Worth reading
    💡Learnt A Lot

Цитаты

  • Anne-Sofie Larsenцитирует5 лет назад
    niveau. Snak hen til dem. Vær ærlig. Og bed dem være ærlige.
    Dommeren

    Gå til børnene forskelligt afhængig af deres alder. Lyt meget. Afkod lynhurtigt, hvad det er for et barn, du har med at gøre. Er det et meget klemt barn? Eller er det et barn, som farer rundt i lokalet og har svært ved at sidde stille? Stil åbne og positive spørgsmål, så det ikke fremstår som en afhøring. Vær interesseret. Pas på med at stille lukkede spørgsmål, fordi du gerne vil have bestemte svar eller en bestemt problemstilling afklaret.
    Gymnasielæreren

    Første møde er utrolig vigtigt. Vær nysgerrig og åben. Og signaler: ’Jeg kan lide dig’. Lav aftaler og struktur. Skriv dem ned og følg op på aftalerne. Vær til at stole på. Inddrag løbende eleven i dit forløb. Spørg hele tiden: ”Er du med mig?”. ”Er det i orden?”, ”Forstår du, hvad vi gør?”, ”Er det sådan vi skal gøre?”, ”Eller skal vi hellere gøre …?”, ”Er det ikke i orden?”
    Børnepsykologen

    Husk, at I er ligeværdige som mennesker. Vær nysgerrig, lyt, og døm ikke. Husk, at man ikke ved bedre eller kender alle svarene, bare fordi man er voksen. Brug humor. Vær uhøjtidelig og tag lidt fis på dig selv. Følg med i børneuniverserne. Hvad ser de i fjernsynet? Hvad læser de? Hvad interesserer de sig for
  • Anne-Sofie Larsenцитирует5 лет назад
    Respekter barnets grænser. Og vær parat til at lægge din fagprofessionalisme væk, når der sker noget særligt, så barnet kan mærke det menneske, det er sammen med.
    Børnehavepædagogen

    Vær tydelig, byd ind med dig selv og brug tydelig mimik. Brug meget humor og find på noget fælles at tale om eller kigge på.
    Skolelæreren

    Vær autentisk og ærlig. Det, de ser, er det, de får. Meld ud, hvem du er, hvad du kan lide, og hvad du ikke kan lide. Vær nysgerrig. Hvem er det, du har med at gøre? Og brug børnene som eksperter. De tager det meget alvorligt, når de bliver spurgt til råds.
    Klubpædagogen

    Vær troværdig og lyttende. Forklar ting ad flere omgange på børnenes
  • Anne-Sofie Larsenцитирует5 лет назад
    Først de gode råd fra børnene og de unge, som jeg betragter som de virkelige eksperter:
    Vær nede på jorden og vær på samme bølgelængde. Lad være med at tale ned eller op, så du ikke taler et helt andet sprog.
    Giv tid, kram, kærlighed og oprigtig omsorg. Sig, at det hele nok skal blive okay, i stedet for at barnet skal tage sig sammen, for det er barnet ikke i stand til. Sig, at I nok skal løse det sammen, og prioriter tid sammen med barnet.
    Hold øje med barnets fravær og engagement.
    Sørg først og fremmest for en god stemning. Man har ikke har lyst til at komme hen til en meget trykket stemning, hvor man skal græde og sådan noget. Man skal forbinde det med noget rart. Det er meget vigtigt at vise sympati og følelser og for eksempel grine, hvis der bliver sagt noget sjovt.
    Lyt til børnene og stimuler dem både fagligt og socialt.
    Lav lidt sjov. Det behøver ikke bare at være alvorligt. Det må ikke alt sammen være gråt og mørkt.
    Man kan ikke lære et menneske at kende ud fra nogle papirer. Man kan selvfølgelig godt sætte sig lidt ind i personen, før man møder vedkommende, men man skal lære personen at kende, før man begynder at dømme.
    Læs situationen og husk, hvilken person du sidder med. Tal i øjenhøjde og før en reel samtale.
    Italesæt, at det er okay også at tale om andre ting. Man skal ikke føle, at man skal komme og hive alt, hvad man har af ulykke ud af sig. At det er det, man betaler for.
    Vær opmærksom på, om et barn mistrives.
    Vær menneske og prøv at få barnet til at knytte sig til dig, for så kan det godt være, det vil sige nogle ting.
    Fokuser på personens styrker, ikke på svaghederne.
    Lad være med at blive for sur, hvis barnet bliver ukoncentreret. Det kan have svært ved at finde fokus.
    Hiv børnene hen og snak med dem, når de er kede af det. Ikke mens de leger, det er ikke sjovt, men hvis de er kede af det. Tal lidt om det og giv dem et kram.
    Saml børnene måske en gang om måneden, så de kan snakke om det, der er svært. Måske er der nogen, der har et eller andet svært med deres forældre, har mistet en forælder, eller hvor forældrene er skilt.
    Og her får fageksperterne ordet
    Sagsbehandleren

    Forbered dig og planlæg, hvordan du vil indlede kontakten. Vær til stede. Hav ro på dig selv og vær nærværende. Vær sammen med barnet i det, I skal tale om. Mærk barnets signaler og grænser. Hør hvad det siger og respekter loyalitet. Afslut på en god måde.
    Børnepsykiateren

    Se barnet og mød det, inden du stiller en masse spørgsmål. Vær tydelig, sæt tydelige rammer og fortæl, hvor lang tid det varer. Fortæl, hvorfor du skal snakke med dem. Fortæl, hvad du fortæller videre til forældrene. Og husk, at børn er meget forskellige, så læg hurtigt mærke til, hvor de er i deres udvikling, og tilpas dig barnets udviklingstrin uanset deres alder.
    Børnelægen

    Tag barnet alvorligt. Barnet skal tydeligt fornemme, at du har respekt for det. Giv barnet din fulde opmærksomhed og lyt. Det giver respons tilbage til dig som voksen. Opfør dig forudsigeligt. Det gør barnet tryg.

На полках

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз