Folkekirken spiller en central rolle i den danske kultur og historie for den enkelte såvel som for samfundet. Førhen har den danske kirkehistorie hovedsageligt været forbeholdt teologer, men i denne bog fortæller Ebbe Kløvedal Reich folkekirkens historie set fra menighedens synsvinkel — på menighedens opfordring.
Bogen kommer omkring folkekirkens tilblivelse, Grundlovens indflydelse på kirken og menighedens vigtigste personer såsom N.F.S. Grundtvig, Søren Kierkegaard, Morten Pontoppidan og mange andre nøglepersoner, uden hvem kirken ikke ville være, hvad den er i dag.
Den danske forfatter og debattør Ebbe Kløvedal Reich (1940–2005) var aktiv inden for Vietnambevægelsen i 1960’erne og var stor fortaler for frigivelsen af hash. Han boede en årrække i kollektivet Maos Lyst. I 1967–68 var han redaktør for tidsskriftet Politisk Revy. Kløvedal deltog aktivt i den offentlige debat og stillede blandt andet op til folketingsvalget i 1990. Ebbe Kløvedal Reich modtog i 1978 De Gyldne Laurbær og i 2004 Dansk Forfatterforenings Faglitterære Pris.