Kaya efterlader sine to børn hos sin eksmand og hans kæreste og rejser til Pattaya i Thailand. Kaya bærer på en hemmelighed, en sorg.
Kayas morfar er pensioneret luftkaptajn og har boet i Thailand i tredive år; i et hus i Bangkok med en seks mand stor husholdning. Nu er huset erstattet med en lejlighed i Pattaya. De ansatte er fyret. Undtagen kvinden Mali.
I en by, hvor alt er til salg, vågner Kaya. Hun higer efter at slippe af med følelsen af at svigte og blive svigtet. Her er barer, massage, sex; alt kan købes. Sælges. Alt er en mulighed.
Pressen skriver:
»Kamilla Hega Holst styrer elegant uden om fordomme og klicheer i sin beskrivelse af Pattaya og af den 87-årige morfar. … Relationen skildres med en tilbageholdt interesse, som til gengæld pirrer læserens nysgerrighed.«
Politiken
»I romanen, der elegant leger med autofiktionen, er både Houellebecqs forkærlighed for den thailandske sexindustri og Thomas Manns Døden i Venedig nemlig markant til stede, både i konkrete strand/poolscener, hvor unge piger eller fyre iagttages, og i forhold til det mørke og selvdestruktive begær, der nok er romanens mest udtalte understrøm.«
– Nanna Goul, Weekendavisen
»Kamilla Hege Holsts «På træk» er litteratur, der svier, men hold nu op, det er vidunderligt.«
******– Femina
»Skildringen af morfar og hans thai-faktotum Mali hører til romanens højdepunkter. Og Kayas registreringer af hele miljøet i Pattaya står i deres sproglige knaphed og prægnans særdeles stærkt.«
**** – Ole Møller, Herning Folkeblad
Kamilla Hega Holst har skrevet en skræmmende tilstandsrapport over modernitetens kæntrende køn: Hverken død, erotik eller dejlige børn kan længere tænde livsgnisten hos generation flygtig. «På træk» er mere end litteratur; det er civilisationskritik, som svier.
**** – Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten
»”På træk” er mest af alt en isnende samtidsskildring… Det kuldslåede og lettere knugende i historien om Kaya, der fortælles med stadige skift mellem Danmark og Thailand, understreges effektivt af den kontrollerede kølighed i Kamilla Hega Holsts konstaterende og stramt rapporterende sprog, hvor ophobningen af detaljer mere fastholder en afstand, end den skaber nærhed. Der er en imponerende konsekvens og frysende nøgternhed i forfatterens omgang med midlertidigheden og forskellige sider af en nutidig livsform. ”På træk” er bestemt ikke nogen feel-good roman.«
– Jørgen Johansen, B.T.
»Jeg kan simpelthen ikke få Kamilla Hega Holsts ”På træk” ud af kroppen igen efter endt læsning. Det er en bog, der brænder sit aftryk i læseren. Den bliver ligesom siddende, som om jeg nu deler afgørende erfaringer med hovedpersonen Kaya. … Kamilla Hega Holsts sprog er ætsende klart, kondenseret og (selv)udleverende.«
***** – Christine Fur Fischer, Fyens Stiftstidende
»På fremragende vis kobler Kamilla Hega Holst de tre spor sammen – medrivende og skræmmende – så man drøner gennem romanen.«
– Holger Ruppert, Lokalavisen Frederiksberg