da
Svend Brinkmann,Alfred Bordado Sköld

Kampen om lykken

Сообщить о появлении
Загрузите файл EPUB или FB2 на Букмейт — и начинайте читать книгу бесплатно. Как загрузить книгу?
Hvad er lykken? En afgørende del af at være menneske? Noget, vi bør jage? Bygge samfund på? Noget, vi har ret til? Ja, findes den overhovedet? Begrebet om lykke har en dyb virkningshistorie i filosofien og den menneskelige tænkning.

Måden, vi har forholdt os til lykken på, har været afgørende for de samfund, vi som mennesker ville bygge — og de liv, vi ville leve. I ‘Kampen om lykke’ samler Svend Brinkmann og Alfred Bordado Sköld en række vigtige stemmer fra en palet af discipliner — psykologi, filosofi, teologi, bl.a. — for at aftegne anatomien af, hvad lykke er for noget. Men også for at se kritisk på, hvordan vi i dag opfatter lykken som et krav til livet og os selv, og måske kunne udpege veje til at lade lykken ind på en ny måde.

Bogen er med sine filosofiske og teoretiske, men også livsaktuelle refleksioner henvendt til både den almene læser og fagpersonen.
Эта книга сейчас недоступна
402 бумажные страницы
Дата публикации оригинала
2020
Год выхода издания
2020
Уже прочитали? Что скажете?
👍👎

Цитаты

  • Lisbeth Dina Jensenцитирует3 года назад
    Den måske mest almindelige distinktion er den mellem eudaimonistiske og hedonistiske opfattelser af lykken. Den eudaimonistiske tager udgangspunkt i, at det er livet som helhed, der indgår i en vurdering af lykken (eudaimonia er det græske ord for et blomstrende eller vellykket liv). Den opfattelse kan så enten tolkes subjektivt (som den enkeltes vurdering af tilfredshed med eget liv) eller mere objektivt (hvor spørgsmålet er, om personen rent faktisk lever i overensstemmelse med bestemte dyder og værdier). Den hedonistiske er derimod subjektiv i sit væsen, idet lykken her defineres som en overvægt af behagelige oplevelser (Klausen 2018). Individet er i denne sammenhæng autoriteten med hensyn til at vurdere graden af behag og velvære.
  • Lisbeth Dina Jensenцитирует3 года назад
    lykkelig. I Messias’ skygge er lykken blevet et fatamorgana, vi alle lever med, i en eller anden udtrækning.
  • Rasmus Lund-Nielsenцитирует4 года назад
    Den kortvarige og flygtige lykke gives en stedmoderlig behandling inden for lykkeforskningen. Den type lykke, som begribes som “korttidslykke” eller “positiv affekt”, kommer og går, og som sådan bliver den uinteressant i et forskningsmæssigt øjemed. “Det egentlige spørgsmål, som det meste af den seriøse lykkeforskning beskæftiger sig med, er dog ikke de kortvarige op- og nedture, som den positive affekt er […] Spørgsmålet er i stedet for, hvor lykkelige vi er ind imellem de store oplevelser, der skaber minder. Med andre ord: Hvor lykkelige er vi i vores hverdag?” skriver den danske økonom og lykkeforsker Christian Bjørnskov (2015, 12). Tanken synes at være, at eftersom vi står epistemologisk magtesløse over for den slags fænomener i livet, som sker upåagtet – som kommer, uden at vi har planlagt, efterstræbt eller regnet med dem – så unddrager de sig det videnskabelige fokus.

На полках

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз