Ernsts kone, Mary, er død, og stilheden runger i lejligheden, de har delt i så mange år. Tiden står stille, kun afbrudt af sjældne søndagsbesøg fra sønnen Walter. Efter Walters pludselige død er der ikke meget af betydning tilbage for Ernst. Så flytter den unge, fraskilte Rikke og hendes lille dreng ind i bygningen. Synet af flyttekasserne og især Rikkes computer tænder en gnist i Ernst, og det går pludselig op for ham, at livet måske ikke er helt slut endnu. Jakob Brønnums roman om Ernst er på én gang en barsk beskrivelse af, hvor hårdt ensomheden rammer ældre mennesker, men også en fintfølende og skrøbelig beretning om at finde modet til at knytte nye bånd.
Jakob Brønnum (f.1959). Uddannet cand.theol. og redaktør for Præsteforeningens Blad. Debuterede i 1988 med digtsamlingen “Horisont”. Forfatter til en lang række bøger og artikler, herunder romanerne «Den lange søndag” (1994), Mørke (1996), Forfølgeren (2007), og novellesamlingen «Pinballmesterens drøm” (2010). Var formand for den skønlitterære gruppe i Dansk Forfatterforening i 1994–2002 og forfatternes repræsentant i Biblioteksafgiftsnævnet under Kulturministeriet 1996–2003.
«Forfatteren formår at hæve temaet op til en underfundig gennemskrivning, der med stor indføling gøre rede ikke blot for alderdommens trivialiteter og stilleliv, men også for den beslutsomhed og dynamik, den kan dække over.” — Berlingske Tidende
«Jakob Brønnum skildrer med stor indføling en pensionist og dennes ensomhed.” — Den Liberale Presse