De Staatsinjectie, de nieuwe roman van Tinie Kardol, brengt de dystopische toekomst van verplichte levensbeëindiging angstwekkend dichtbij.
Op zijn 85e verjaardag in 2027 wordt Ad Stevens geconfronteerd met een schokkende realiteit: de Nederlandse regering heeft de 'Wet verplichte levensbeëindiging' ingevoerd, een maatregel die ouderen verplicht hun leven te beëindigen na hun 85e. De Staatsinjectie, de nieuwe roman van Tinie Kardol, brengt deze dystopische toekomst angstwekkend dichtbij.
In een samenleving waarin economische overwegingen de toon zetten, stelt Kardol middels deze roman scherpe vragen: Kunnen wij vertrouwen op de financiële berekeningen van de overheid? Moeten we ons lot klakkeloos accepteren? En hoe verhouden we ons tot opgedrongen moraliteit van bovenaf? Door middel van indringende dialogen en een verassend plot laat Kardol de lezer stilstaan bij de waarde van het leven en de grenzen van staatsmacht.
Met De Staatsinjectie zet Kardol een gedurfde stap in de actuele maatschappelijke discussie rondom ouderenzorg en legale levensbeëindiging, waarin Nederland internationaal gezien een voortrekkersrol speelt. In een tijd waarin zowel geld als de kwaliteit van leven steeds meer de zorgstandaard bepaalt en de toon van het debat verhardt, is dit boek een uitdagende reflectie op onze collectieve toekomst.