Noget tyder på, vi mangler redskaber til at eksistere på bølgelænge med vores postmoderne samtid. Vi er ikke udviklet til psykologisk, og for den sags skyld fysisk, at være fuldt ud 'etableret' til at følge med, samt begribe nutidens forandringslogikker og pluralitet.
Psykologiens bidrag til forståelsen af det menneskelige arbejdsliv dækker en lang række fagområder, hvilket afspejles i bogens 15 kapitler. Du vil indledningsvis blive introduceret til en samfunds— og kulturanalytisk tilgang, som udspringer af et historisk tilbageblik over arbejds-, organisations— og ledelsespsykologiens udvikling gennem de sidste ca. 150 år.
Nogle af de emner, som behandles i bogen, er: Jobtilfredshed, arbejdsmotivation, psykisk arbejdsmiljø, stress, udbrændthed, teamwork og gruppepsykologi, organisationspsykologi — med fokus på organisationskultur og meningsdannelse, forandring i organisationer, diversitet og mangfoldighed på arbejdspladsen, læring i organisationer, jobanalyser, jobdesign og ledelsespsykologi.
Bogen bidrager kritisk til belysningen af menneskets vilkår i arbejdslivet. Igennem arbejdet forandrer mennesket både sig selv og sine omgivelser — vi frembringer en psykologisk verden når vi arbejder. Bogen taler menneskets sag, men af hensyn til organisationerne og samfundet.