Vorherre bevares er fortællingen om drengen Hektor, der vokser op og bliver en mand i Danmark. Det er også en historie om en god foldekniv, en svævende fjerbold, en gammel general, en heltemodig pilot, hele to biskopper, en tapper skrædder, forelskelse, en vigtig fodboldkamp, kammeratskab, konfirmationsfester, fisketure, et smukt og meget værdifuldt kunstværk, en lyshåret fotomodel, en stor forretning i Paris, en glad fisker fra Portugal og hans veninde Miranda.
Det er en fortælling om dronningens fødselsdag, en spændende konkurrence med store præmier, en god gammel præst i Lundeborg, en smuk pige ved navn Julie på en slotsbalkon, en mariehøne, en sort enke, Tivoli og den sorte dreng Ikeno fra Afrika, Sølvpilen, et sommerhus i Skagen, en mystisk og usynlig hånd, en værdifuld ring, en hemmelig våbensamling samt nogle kanoner, der sjældent skyder. Det er fortællingen om landevejsridderen Perikles, to unge søstre, hunden Max, en kaffekonge og nogle skøre kugler.
Ud over at skildre Hektors omtumlede livsløb er romanen også en tragisk og stærkt samfundskritisk beretning om et afmaskuliniseret fædreland og en verden, der er ophørt at give mening for raske drenge som Hektor, der ud over ovenstående også stifter bekendtskab med Danmarks provins, medieliv, kunstverden, modebranche og navnlig folkekirke.
Uddrag af bogen
”Nu tager vi de smukkeste roser herude i naturen, og så går vi ind og sætter dem på vores middagsbord, hvor de kan stå i vores lille kulturelle og domestiske idyl, og vi giver dem en smuk vase fuld af vand for at kompensere det princip, som naturen ellers ville have benyttet. Vores kultur baserer sig nemlig helt og aldeles på naturens principper, vi tager kun de smukkeste roser med indenfor på bordet, vi klipper ikke de grene eller stilke, der endnu har til gode at skyde blomst, og alt, hvad vi i vores kultur gør, er i det hele taget at selektere det stærkeste og smukkeste liv, nøjagtig som naturen gør det selv. Gå ned på stranden og se, hvordan svanerne fodrer deres egne ællinger, eller hvordan trækfuglene på himlen af sig selv flyver derhen, hvor der er lunest for dem. Naturen er bare liv, og vores kultur står oven på dens principper som en videreførelse af samme, det er da så himmelråbende banalt!”
Om forfatteren
Mads Holger er en af landets mest læste skribenter og debattører på bl.a. Berlingske og Euroman samt mangeårig eksistens- og kirkeekspert på Radio24syv. Han er født i København 1977 og har en BA i teologi. Vorherre bevares er hans tredje roman.