I en efterårsstorm kolliderer to skibe nord for Storebæltsbroen. Det sætter en kædereaktion af dramatiske begivenheder i gang. Det ene er nemlig det atomdrevne russiske skib Sevmorput, og de danske myndigheder står pludselig over for en potentiel katastrofe af ufattelige dimensioner. Hvis reaktoren eksploderer, kan der blive tale om et nyt Tjernobyl — men denne gang i Danmark. En kamp mod tiden er i gang.
Jonas Kvist er blevet placeret længst nede ad gangen på det mindste kontor i Beredskabsstyrelsen, hvor han har fået til opgave at videreudvikle et ellers opgivet krisestyringskoncept under navnet Pandoracellen. Da alarmen går, og hele det nationale krisestyringsapparat sættes i drift, ser Jonas sit snit til også at aktivere Pandoracellen, og snart står han i centrum for begivenhederne.
Mens atomkatastrofen truer, kæmper analytikerne om kap med tiden i denne spændingsroman, som er baseret på scenariet fra den nationalekrisestyrings øvelse KRISØV, der blev afholdt i november 2015. Russisk aggression, atomsikkerhed og miljøaktivisme blander sig med en personlig historie om at være anderledes i et statsligt bureaukrati. For spørgsmålet er, om Jonas' fortid indhenter ham, inden han selv når at redde fremtiden?
Rasmus Dahlberg (f. 1977) er historiker og specialist i katastrofer og beredskab med tilknytning til både Copenhagen Center for Disaster Research på Københavns Universitet og Beredskabsstyrelsens Center for Beredskabsplanlægning og Krisestyring. Forfatter til en lang række fag— og skønlitterære bøger om emnet, bl.a. 100 års katastrofer (2012), Danske Katastrofer (2014) og Lisbeth Storm-trilogien (2012–16).