Kamma Rahbek (1775–1829) var en dansk kulturpersonlighed, der sammen med sin mand; digteren og litteraten Knud Lyne Rahbek (1760–1830), samlede danske guldalderkunstnere som Adam Oehlenschläger, Grundtvig og H.C. Andersen i deres hjem, Bakkehuset, på Frederiksberg.
Bakkehuset og dets gæster kom til at tegne tidens litterære offentlighed i Danmark, og næsten alle besøgende har skrevet digte og sange om Kamma Rahbeks hjem og personlighed. Hun var kunstnerisk begavet og altid omgivet af og optaget af blomsterne i Bakkehusets have — hvorfor hun også er omkranset af blomster på det kendte silhuetklip.
I denne artikel fokuserer professor Anne Scott Sørensen på Kamma Rahbeks egen blomsterpoesi samt livet omkring Bakkehuset.
Anne Scott Sørensen (f. 1952) er cand.phil. i nordisk sprog og litteratur og professor ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Her forsker hun i kultur, medier og kommunikation med speciale inden for kultur— og medieanalysen og et fokus på tvær-mediale og tvær-æstetiske genrer og performative udtryksformer.
Scott Sørensen har især beskæftiget sig med historiske og aktuelle former for “deltagelseskultur”, fx salonkulturen i det 18.-19. århundrede, børns og unges sub— og mediekulturer i det 20. århundrede og medialiserede socialitets— og kommunikationsformer i det 21. århundrede.