I “Fra Ghandi til Greenham Common” tegner Toni Liversage et billede af fænomenet ikke-voldelig civil ulydighed. Der trækkes en linje fra Ghandis protester over det britiske kolonistyre til 1980'ernes anti-atombevægelser. Blandt andet berører Toni Liversage 1950'ernes borgerrettighedsbevægelser, den militærnægtende Vietnambevægelse i 1960'erne og 1970'ernes økologiske strømninger.
Eksemplerne viser, at selvom årsagerne ændrer sig med tiden, så er grundlaget for civil ulydighed stadig det samme: at følge sin samvittighed, trodse loven og eventuelle repressalier i den ikke-voldelig kamp mod uretfærdighed.
Toni Liversage (1935–2014) var en dansk forfatter og oversætter. Toni Liversage havde et stort socialt engagement og var i mange år en kendt feminist, fredsaktivist og socialist. Hun var uddannet mag.art i slavisk filologi og stod bag en del danske oversættelser af forfattere fra det tidligere Jugoslavien. Af Toni Liversages eget forfatterskab kan nævnes «Fædre og døtre: russiske kvinder i aktion mod zarismen” (1976), «At erobre ordet: kvinderne og arbejderbevægelsen” (1980), “George Orwell: en introduktion” (2000) og “Et lille stykke elfenben: om Jane Austens forfatterskab” (2009).