Ude i det nordfrisiske Vadehav sydvest for den danske grænse ligger de flade halliger, som ensomt sejlende øer. På Hallig Graf bliver en kunstnerkoloni centrum for en forbrydelse. Den nyligt oprettede specialenhed, der skal assistere politiet i den dansk-tyske grænseregion, sender kriminalassistent Siv Callesen og hendes kollega Erk Jessen ud på Halligen.
Kunstnerne ligger tilsyneladende i konflikt med både de lokale og sig selv. Da en storm sætter ind, må Siv og Erk forsøge at opklare forbrydelsen uden assistance fra fastlandet. De åbne vidder lukkes af mørke, vind og vand. Mobiltelefonerne virker ikke og det skaber en uhyggelig atmosfære og klaustrofobien trænger sig på.
Tine Enger fortæller historien om kunstnerisk ambition, selvrealisering og kunstsyn. Hvor langt vil man gå i kunstens tjeneste? Vil vi ikke alle forsvare vores livs handlinger?
En Hallig er noget helt unikt i verden. Det findes kun i Nordfrislands Vadehav. Det er ikke en ø, som man ellers skulle tro, men en form for sandbanke dannet naturligt af blandt andet marskjord fra fastlandet.
Halliger er ikke inddæmmede af store diger, og tidevandet kan oversvømme græsningsarealerne rundt om varfterne. Varfterne er kæmpehøje, som er menneskeskabt af enorme mængder jord. Alle husene ligger på de her kunstige høje, som beskytter dem mod tidevand og stormflod.