De seneste 30 år er det blevet mere og mere almindeligt at acceptere, at forståelsen af økonomi og forståelsen af staten er alt for kompliceret til at overlade til befolkningen. Embedsmænd, politikere og forskere spytter store mængder papir ud, som er skrevet uforståeligt, og fordi der er enighed om at fremstille det hele enormt indviklet, slipper de godt fra det. Dermed er demokratiet sat ud af kraft, for selvom vi ikke alle behøver at vide alting, så er forudsætningen for et demokrati, at vælgerne, borgerne, pøblen – det vil sige dig og mig – har bare en nogenlunde fornemmelse af, hvad der foregår.
I denne bog tager Asser Amdisen idéer om penge og økonomi gennem tiderne under behandling, han diskuterer ulydighed, vækst og velfærd herhjemme og i resten af Europa og advarer mod den antagelse, at vi er færdige med at tænke nyt.
Asser Amdisen (f. 1972) er cand.mag. i historie med speciale i 1700-tallets idéhistorie. Han har arbejdet på en lang række museer, siddet i bestyrelsen for Organisationen af Danske Museer og er i dag bestyrelsesformand for Brandbjerg Højskole. Han er desuden en populær foredragsholder, tv-vært, debattør, konsulent og senest Go’ Morgen P3’s helt egen hushistoriker.