Danmark bryster sig af at have stor social mobilitet. De, der ønsker og evner, kan få sig en uddannelse uanset deres sociale eller økonomiske baggrund. Og dog er der stadig en påfaldende sammenhæng mellem, hvor man kommer fra, og hvor man ender i livet. Kommer man fra et hjem med højtuddannede forældre, har man selv langt større chance for at få en høj uddannelse – og vice versa.
I "Hvordan får vi mere lighed i uddannelse?" bruger Agi Csonka sin viden om ulighed i samfundet fra sit virke som administrerende direktør for Det Nationale Forskningscenter for Velfærd til at svare på bogens vigtige spørgsmål. Samtidig bruger hun sine egne erfaringer som flygtningebarn og mønsterbryder til at komme med mulige løsninger, som lærere og pædagoger kan gøre brug af til at fremme den sociale lighed, allerede når børnene er helt små.
Agi Csonka (f. 1960) er uddannet cand.phil. og har en ph.d. i ledelse og organisation fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet. Agi Csonka er formand for Rådet for Børns Læring og administrerende direktør for SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.